KBT har hjälpt mig jättebra

Hej och välkomna in till bloggen. Det är en sak som känns viktigt, som jag har tänkt att berätta för er om idag. Jag har börjat hos en samtalsterapeut i Stockholm. Där får jag något som heter KBT (Kognitiv beteendeterapi). Jag har gått där några gånger nu och anledningen till att jag började gå på Spangenberg terapi, det är så stället på Kungsholmen heter, det var för att jag led av vissa tvångstankar som gjorde att jag blev handikappad. Jag hade ett överdrivet kontrollbehov. Jag ska bespara er alla detaljer, men ni ska i alla fall veta att ibland tog det flera timmar innan jag kunde gå hemifrån, eftersom jag var tvingad att kontrollera att dörren var låst och kaffekokaren avstängd inte en gång, utan säkert 100.  

 

Det blev svårt att leva det liv jag som jag önskade. Nu har jag bestämt mig för att vårda min själ och därför har jag sökt professionell hjälp som min samtalsterapeut kan erbjuda. Jag har fått med mig en “mental verktygslåda” och den ska jag öppna och använda de verktyg som finns inuti, när tvångstankarna kommer över mig. Nu när jag gått hos Sonja Spangenberg terapi några gånger så ställer jag mig frågan. ”varför har jag inte gjort det här tidigare?”. Ni skulle bara veta hur välgörande det är att ha en neutral person med tystnadsplikt att tala med! Jag håller på att “lära om”, och “tänka nytt”. Omprogrammera tidigare inlärda beteenden som jag har fastnat i, utan att för den sakens skull gräva särskilt djupt i det förflutna. Det viktigaste med det är att det fungerar! En samtalsterapeut är något som fler borde börja med. De som jobbar på Sonja Spangenberg terapi är utbildade psykoterapeuter och kan hjälpa er också. 

Du gillar kanske också...